Хитрий куп’янчанин встав на облік одразу в п’яти наркоклініках Києва, щоб отримувати жадані рецепти

Слідчі направили до суду кримінальну справу за фактом незаконного заволодіння наркотичними препаратів. Житель Харківської області цілий рік дурив медиків і правоохоронців, отримуючи рецепти на метадон відразу в п’яти столичних клініках.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Наркозалежний чоловік встав на облік у п’яти медичних центрах і незаконно отримував рецепти на придбання бажаних препаратів. Поліцейські викрили правопорушника у 40 епізодах злочинної діяльності.

Зловмисником виявився 25-річний безробітний мешканець Куп’янська.

Слідчі Куп’янського районного відділу поліції встановили, що протягом 2020 року молодий наркоман звертався до різних медичних центрів Києва зі скаргами на залежність від опіоїдів.

Кожного разу у кожній новій клініці його попереджали про кримінальну відповідальність за «немедичне поводження з наркозасобами» та про заборону під час лікування звертатися до іншої медичної установи того ж профілю. Але зловмисник застережень не послухав. Він пройшов обстеження та встав на відповідний облік у п’яти медустановах.

Таким чином, в кожному з центрів він отримував рецепти на придбання добової медичної дози таблеток метадону, купував препарат в різних аптеках і потім вдома вживав вже у немедичних кількостях і цілях.

Правоохоронці також встановили, що надлишки препарату підприємливий наркоман продавав.

Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 308 КК (викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.

21 вересня слідчі направили кримінальне провадження на розгляд до суду.

Як повідомляв Харків Times, тривале тюремне ув’язнення загрожує 21-річному студенту одного з вишів Харкова. Його звинувачують у торгівлі наркотиками, які він збував в Харкові, в тому числі, за місцем проживання – в гуртожитку.

У Куп’янську на торгівлі наркотиками попався співробітник конвойної служби Нацполіції.