Пожежа у чугуївському ліцеї: що чекає на школярів і за чий рахунок ремонт (фото)

Фото: chuguev-rada.gov.ua

Через нічну пожежу в ліцеї № 2 м. Чугуєва на об’єкті з ранку працюють експерти, поліція та представники місцевої влади. Попередній план такий: початкова школа вчиться в звичайному режимі, долю середньої та старшої вирішать сьогодні на особливій нараді.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Чугуївської міської ради.

Вогонь практично повністю знищив спортивний зал і сильно пошкодив навчальні класи на другому поверсі. Багато приміщень на першому поверсі залиті водою.

На об’єкті з самого ранку працюють експерти і поліція. Мер Чугуєва Галина Мінаєва разом з профільними фахівцями зараз оцінюють розміри збитків і планують стратегію відновлення постраждалої частини школи.

За словами Галини Мінаєвої, на біду у найкращій школі міста вже відгукнулися місцеві аграрії, меценати, які висловили готовність надати істотну фінансову допомогу. Сьогодні ж відбудеться засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка має вирішити, скільки грошей з резервного фонду міського бюджету буде виділено на ремонтні роботи.

«Що стосується навчального процесу, то в початковій школа, будівля якої не постраждала, освітній процес буде проходити в звичайному режимі, а рішення по середній та старшій сьогодні буде прийнято. Для цього проведемо нараду за участю директорів всіх шкіл, обговоримо питання можливого тимчасового розміщення певної кількості класів по іншим закладам. Також розглянемо варіант переходу на дистанційне навчання. При цьому, безумовно, будемо враховувати думку батьків», — розповіла Галина Мінаєва.

Як повідомляв Харків Times, в Чугуєві Харківської області ввечері 19 вересня загорілася будівля ліцею №2 по вул. Гвардійській, 43. Пожежу гасили до ранку.