У Харкові хочуть поліпшити якість питної води

Фото: 3849.com.ua

У Харкові мають намір поліпшити якість питної води. Але не одразу, не завтра і поки ще незрозуміло, за чий рахунок. Можливо, гроші дасть дружній до природи німецький банк.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова.

Про те, що в місті має бути реалізована програма з поліпшення якості питної води, Терехов сказав сьогодні на робочій нараді.

За словами чиновника, для вирішення проблеми, яка давно турбує харків’ян, можна залучити кредитні ресурси німецького банку KfW, які видаються на реалізацію екологічних програм.

«Є моє доручення «Харківводоканалу» поліпшити якість води. Для цього необхідно мати ресурси, у тому числі фінансові. Звичайно, це не робиться за короткий період, але така програма потрібна, і люди мають побачити результат», — сказав Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, до початку липня «Харківводоканал» у рамках підготовки мереж до роботи в осінньо-зимовий період вже завершив капітальний ремонт внутрішньобудинкових систем у 100 багатоквартирних будинках міста з 300 запланованих.

На «Харківводоканалі» створено комплекс з перекачки та очищення стічних вод.