«Полтавська арбалетниця» вчиться у Харкові та заявляє, що була жертвою булінгу

Фото: УНИАН

Дівчина, яка 6 вересня у Полтаві поранила з арбалета двох вчителів у місцевій школі №11, виявилася третьокурсницею розташованого у Харкові Національного університету цивільного захисту України – 19-річна Таїсія Петрова вчиться на соціально-психологічному факультеті цього вузу.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення інформаційного агентства УНІАН.

Вчора, 8 вересня, Київський районний суд Полтави обрав для Таїсії запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Також призначено цілу низку експертиз, в тому числі й судово-психіатрична, оскільки у поведінці підозрюваної багато що насторожує. Вона так і не змогла чітко пояснити свій вчинок, заявляючи спочатку, що хотіла «налякати», але пізніше зізнавшись, що у ніч з 4 на 5 вересня їй наснилося, ніби вона повинна когось вбити. У телефоні Таїсії слідчі знайшли фотографії, розчленованих тварин, у її кімнаті вдома виявили списаний незрозумілими ієрогліфами портрет батька з виколотими очима, у її щоденнику був «запланований» підпал власного будинку.

Все це можна було б списати на приватну трагедію неврівноваженої дівчини та її сім’ї, але подив викликає місце навчання «полтавської арбалетниці». Адже вона вчилася у Національному університеті цивільного захисту, де абітурієнти проходять, хочеться вірити, досить суворе тестування. Навчалася на психолога.

Зараз Таїсія заявляє, що все своє шкільне дитинство була жертвою булінгу, в тому числі й з боку вчителів, та поміняла через це три школи. Поранених вчительок вона не знала й вперше бачила, але вирішила, що їх потрібно «налякати».

Батьки Петрової з пресою спілкуватися відмовляються, відомо, що її мати працює медичною сестрою у психіатричній лікарні. Схоже, що нещасливий арбалет на прохання дочки вони самі подарували їй на день народження.

Як повідомляв Харків Times, у червні кіберфахівці Служби безпеки України встановили особу 11-класника однієї з харківських шкіл, який виклав в інтернет відеоролики із загрозою здійснення теракту в школі з метою підвищити свій рейтинг у соцмережах.