Соратниця Світличної принизила виборців Харківської області – політолог

Фото: kh.depo.ua

Соратники колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації нардепа Юлії Світличної почали брудну і жорстку кампанію проти її опонентів і навіть самих виборців.

Про це в своєму блозі на сайті “Обозреватель” написав політолог Кирило Сазонов.

Він зазначив, що вибори в Харкові стають дедалі жорсткішими і бруднішими, коментуючи публічну атаку на Олександра Скорика після його висунення “Європейської солідарністю” в кандидати на виборах мера Харкова.

“Реакція місцевого політикуму була просто … прекрасною. Соратниця Світличної, її колишній радник в ОДА Марія Андреас висміює кандидата в мери від “Євросолідарності” за те, що у нього нібито немає середньої освіти. Та інтелігенція Харкова не сприйме людини з райцентру. По-перше, у Скорика є вища освіта, а без середньої він її вочевидь не отримав би. По-друге, а що – з райцентру, це вирок? Клеймо? Як виражається інший соратник Світличної – колгосп? Своєрідне у хлопців уявлення про інтелігентність. Ось так між справою вони не Скорика принижують, а всіх жителів районів Харківської області. Відмінна тактика, політтехнологи ридають від захоплення”, – написав Сазонов.

При цьому політолог підкреслив, що Скорика у відсутності освіти звинувачує Марія Андреас, якій було пред’явлено офіційне звинувачення в підробці диплома.

“Забавний момент. До освіти Скорика та його походження з райцентру претензії висловлює людина, яку … відправляли під суд за підробку диплома. Які прекрасні люди виступають від імені харківської інтелігенції”, – зазначив Сазонов.

Довідка. Згідно з біографічною довідкою, опублікованою на сайті Харківської обласної ради, депутат облради Олександр Скорик народився 8 вересня 1975 року в селі Корбині Івани Богодухівського району Харківської області. У 2009 році закінчив факультет агрономії Харківського національного аграрного університету ім. Докучаєва (спеціальність – агроном). Навчається на факультеті публічного управління та адміністрування Харківського регіонального інституту Національної академії державного управління при Президентові України.

Як повідомляв Харків Times, 11 лютого 2020 року Харківська місцева прокуратура №2 направила до суду обвинувальний акт щодо екс-радника колишньої глави Харківської облдержадміністрації, обвинуваченої в тому, що вона під час проходження конкурсу на посаду держпосадовця Нацради України з питань телебачення й радіомовлення надала конкурсній комісії підроблений диплом про одержання вищої освіти.

Згідно із даними, опублікованими в пресі, обвинувачена – це колишня радниця Юлії Світличної Марія Андреас. У конкурсних документах вона вказала диплом про закінчення НТУ “ХПІ” від 2003 року, в той час, як у самому вузі стверджують, що вона була відрахована ще у 2000 році.