Світоліна обіграла Халеп вийшла в чвертьфінал US Open

Фото: btu.org.ua

5 вересня в четвертому колі відкритого чемпіонату США перша ракетка України, харків’янка Еліна Світоліна обіграла румунку Симону Халеп і забезпечила собі вихід до чвертьфіналу турніру.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення БТУ.

Халеп потужно почала матч і закономірно повела з брейком, але варто було румунці захопити перевагу, як Світоліна включила режим стіни на задній лінії і миттєво повернула свою подачу.

Новий сплеск активності від колишньої першої ракетки світу стався на початку другого сету, коли Симона зробила зворотний брейк і зробила ще одну спробу заволодіти ініціативою, ось тільки у Світоліной були свої плани.

Еліна Світоліна (Україна, 5) – Симона Халеп (Румунія, 12) 6-3, 6-3.

На шляху до чвертьфіналу харків’янка також обіграла Ребекку Маріно з Канади, Ребекку Масарову з Іспанії і другу ракетку Росії Дарину Касаткину.

У наступному раунді US Open Еліна битиметься з Лейлою Фернандес з Канади (№73 WTA). У матчі четвертого кола 18-річна тенісистка обіграла екс-першу ракетку світу Анжелік Кербер з Німеччини (№17 WTA).

Як повідомляв Харків Times, Еліна Світоліна стала бронзовим призером Олімпіади в Токіо. «Бронза» Світоліной – перша олімпійська нагорода в історії українського тенісу.

29 серпня Світоліна у фінальному поєдинку на Chicago Women’s Open здобула перемогу над суперницею з Франції Алізе Корне. У Чикаго Еліна виграла 16-й титул WTA.