Харківська феміда засудила бойовика «ЛНР» до 8 років позбавлення волі

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Колишнього бойовика «ЛНР», викритого контррозвідкою СБУ в Харківській області, засудили до 8 років позбавлення волі. Це мінімальний термін, який обіцяли інкриміновані йому статті. Вирок вступив в законну силу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі управління СБУ області.

Набрав законної сили вирок Харківського районного суду щодо громадянина України, затриманого в березні цього року за матеріалами контррозвідки Служби безпеки України.

Суд визнав його винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами і вибуховими речовинами) КК.

Оперативники спецслужби встановили, що чоловік за власною ініціативою почав співпрацю з російсько-терористичними військами, що окупували частину території Донбасу. У складі незаконного збройного формування так званого «народного ополчення Донбасу» він залякував мирне населення тимчасово окупованої Луганщини. Також брав активну участь в бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України та інших українських військових формувань, задіяних в проведенні АТО/ООС.

Під час одного з нападів на позиції українських військових бойовик отримав поранення, пройшов лікування на території країни-агресора і вирішив залишитися в Росії, розраховуючи отримати російське громадянство. Замість паспорта РФ він отримав тюремний термін за незаконні оборудки з наркотиками. Після відбуття покарання повернувся в Україну.

Контррозвідники СБУ викрили та затримали зловмисника. В ході обшуку, проведеного вдома у колишнього терориста, виявлено та вилучено:

  • бойові гранати РГД-5 і РГО з запалами;
  • встановлено координати місця знаходження схованки з бойовими засобами ураження, в тому числі реактивними штурмовими гранатами РШГ-1 виробництва РФ.

Суд визнав обвинуваченого винним за обома статтями. Вирок набув законної сили.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала в передмісті Харкова звільненого з російської в’язниці бойовика «ЛНР» в кінці березня 2021 року.