Поліція розслідує скандальну витівку депутата від ОПЗЖ на сесії Ізюмської міськради (відео)

Фото: из открытых источников

Депутат Ізюмської міської ради опинився під слідством. Під час сесії 8 скликання 40-річний чоловік вихопив мобільний телефон у журналістки, яка вела відеозйомку, і кинув апарат на стіл.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Із заявою про витівку депутата в поліцію 4 березня звернулася директор радіокомпанії. Слідство встановило, що 24 лютого заявниця за завданням редакції перебувала на сесії Ізюмської міськради.

“О 15:14, перебуваючи в приміщенні сесійної зали Ізюмської міської ради, депутат підійшов до журналістки і вихопив з її рук мобільний телефон, за допомогою якого вона проводила фіксацію подій сесії, після чого кинув його на стіл”, – розповіли в поліції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

31 серпня депутатці повідомили про підозру у вчиненні цього кримінального правопорушення.

За інформацією Інституту масової інформації, під слідством опинився місцевий депутат партії “Опозиційна платформа – за життя” Денис Штейман.

На відео, яке опублікувала редакція, видно, що Штейман взяв мегафон, підійшов до журналістки і почав кричати. Коли кореспондент спробувала прибрати гучномовець, депутат вибив у неї з рук телефон. Журналістка сказала Денису Штейман, що він перешкоджає її професійної діяльності і загрожує. Той відкинув ці звинувачення.

Це вже не перший скандал за участю депутата від ОПЗЖ Штеймана. На сесії 26 січня він з іншими депутатами пішов врукопашну. При цьому обзивав інших учасників бійки нецензурною лайкою.

Як повідомляв Харків Times, 26 січня, на черговій сесії Ізюмської міської ради сталася бійка між депутатами.