Оркестр «Слобожанський» дасть безкоштовний концерт на Співочих терасах під Краснокутськом (відео)

Найближчої суботи, 4 вересня, на знаменитих Співочих терасах в селі Городнє під Краснокутськом пройде концерт класичної та сучасної фолк-музики. Крім того, працюватимуть ярмарок, зона дитячого дозвілля та фудкорт. Трансфер з Харкова і Краснокутську також додається.

Про це Харків Times розповіли організатори заходу.

Автори проекту — громадська організація «Добра воля», КП Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» і Краснокутська фолк-група. Проект реалізується за активної участі з Краснокутським селищною радою та за підтримки облради і обладміністрації.

В продовження музичного проекту «Добра хата» жителів і гостей Краснокутської громади чекає унікальна концертна програма за участю Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» і місцевої фолк-групи «Яри».

Організатори обіцяють «дуже атмосферне концерт, на якому для вас прозвучать композиції світових класиків і сучасні стилістичні інтерпретації українських народних пісень Слобідської України».

Крім цього гостей свята чекають тематичні локації і інтерактивні зони для насиченого враженнями дозвілля.

«Харитонівська ремінісценція» — це про нове життя унікальної для всієї України столітньої архітектурної перлини — Співочих терас. Це про художнє відродження та актуалізацію історико-культурної спадщини відомої родини цукрозаводчиків та меценатів Харитоненків, котрі залишили свій вагомий слід в життєписі Краснокутської громади. Це про нас з вами, наше минуле та створення майбутнього!» — кажуть організатори.

Місце проведення: Співочі тераси, с. Городнє, Краснокутська територіальна громада, Богодухівський р-н, Харківська обл.

Час: 4 вересня 2021, 16:00.

Програма:

  • 🎨 16: 00-20: 00 — Майданчик дитячого дозвілля «АртПоле».

Локація сімейного та дитячого відпочинку для інтерактивного та художнього відпочинку. Атракція ідейно пов’язана з історією Пархомівського художнього музею та Наталівки — однієї з перших арт-резиденцій в Україні, де художники більше 100 років могли жити й творити.

  • 🍲 16: 00-22: 00 — Зона харчування — фудкорт.
  • 🍯 16: 00-22: 00 — Зона натуральної продукції та виробів «Краснокутський крафт».

Майданчик натуральної продукції від краснокутських майстрів, підприємців, просто хороших господарів, яким є що запропонувати гостям фестивалю.

  • 🎩 17: 00-18: 30 — Майданчик відкритого музею «Харитонівська ремінісценція».

Майданчик презентує освітню програму про життя та спадщину сім’ї цукрозаводчиків та меценатів Харитоненків. На гостей концерту очікують виступи краєзнавців та істориків, виставка світлин, презентація природної, історико-культурної спадщини та туристичних принад краю.

  • 🎙 19: 00-19: 10 — Сценічний майданчик. Початок концерту.
  • 🎸 19: 10-19: 30 — Виступ фольк-групи «Яри».
  • 🎺 19: 30-19: 55 — Виступ Харківського молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський».
  • ⌛️ 19: 55-20: 10 — Антракт.
  • 🎼 20: 10-21: 10 — Музична програма «Добра хата» від МАСО «Слобожанський» і групи «Яри».

Як дістатися Співочих терас і що для цього потрібно зробити, можна дізнатися тут.

Як повідомляв Харків Times, 30 червня у Шарівському палацово-парковому комплексі «Садиба» пройшов безкоштовний концерт оркестру Харківської обласної філармонії.