До початку навчального року в Харкові відремонтували рекордну кількість дитсадків та шкіл

Фото: www.city.kharkov.ua

У районах Харкова 30 серпня пройшли конференції педагогічних працівників загальноосвітніх установ. Традиційно педагоги підвели підсумки розвитку освітньої галузі в минулому навчальному році та обговорили пріоритетні напрямки роботи в майбутньому. У конференціях взяв участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

До Дня знань місто відремонтувало рекордну кількість садів та шкіл: 364 (86% від загальної кількості). Також на розвиток сфери освіти спрямований рекордний бюджет у 300 мільйонів гривень. Це дозволило реконструювати 13 шкільних стадіонів, обладнати 16 нових комп’ютерних класів і 27 кабінетів фізики, хімії, біології та географії, оснащених за сучасними стандартами.

Збільшилася кількість класів в школах (в цілому на шість десятків по місту) і груп в дитячих садах (відкрилося п’ять нових). Відновив роботу дитячий садок №436 у Шевченківському районі, який був закритий в 1997 році – в лютому цього року міська влада прийняла рішення про його повернення після повного ремонту.

В цьому році в харківських школах навчатимуться 140 тисяч учнів, а в садах – 43,5 тисячі дітей.

Формування бюджету проходить після консультацій з батьками – зустрічі з ними керівник міста проводить на початку кожного навчального року.

Терехов підкреслив, що для міста сфера освіти і праця викладачів є пріоритетом.

“Якби не було тієї бази освіти, яку харківські діти отримують в школах, то і Харків б не був інтелектуальною столицею. Спасибі вам за це”, – заявив керівник міста на конференції в Слобідському районі. Він також повідомив, що за його ініціативою з нового навчального року всі педагоги Харкова отримають 15% надбавки до зарплати, а стипендії програм “Обдарованість” і “Кращий учень” будуть збільшені до 1000 і 800 гривень відповідно.

“Під час пандемії дуже важко було кожній родині. В тому числі, і сім’ям вчителів. І ми зробимо все можливе на рівні міста, щоб допомогти їм. Я ініціював надбавки для викладачів, тренерів, працівників дитячих садків”, – підкреслив Терехов.

Як повідомляв Харків Times, Терехов ініціював підвищення розміру стипендій «Обдарованість» та «Кращий учень», а також надбавок вчителям за престижність праці.