Афера з будівлею на Гончарівці на 1,5 млн грн – під суд піде держреєстратор

Держреєстратор з Богодухівського району незаконно змінив власників двох будівель в Харкові, чим завдав збитків на суму в 2,5 млн грн. Тепер афериста чекає суд.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, першу операцію чоловік провернув в 2019 році.

“бажаючи отримати грошову винагороду, без наявності правовстановлюючих документів, він вніс зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, а саме збільшив площу приміщення та зареєстрував за жінкою право власності на нежитлові приміщення загальною площею майже 170 кв. м в житловому будинку”, – розповіли в прокуратурі.

Суму завданих збитків від цієї угоди оцінили в 1 млн грн.

У 2020-му при аналогічних обставинах держреєстратор змінив власника будівлі по вулиці Малій Гончарівській. Власником будинку площею 500 кв.м і вартістю 1,5 млн грн було Міністерство культури, але обвинувачений зареєстрував право власності на цю нерухомість на чоловіка.

Судити держреєстратора будуть за фактом зловживання службовими повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

27 серпня 2021 обвинувальний акт щодо держреєстратора спрямовано на розгляд Жовтневого райсуду м.Харкова.

У прес-службі СБУ уточнили, на згадані дві будівлі накладено арешт. Вирішується питання про скасування незаконних дій держреєстратора і повернення об’єктів нерухомого майна в державну власність.

Як повідомляв Харків Times, раніше під суд пішов ще один учасник схеми, співробітник одного з КП, який привласнив за допомогою незаконної оборудки привласнив нерухомість.