На “Гоптівці” затримали кур’єра, який під виглядом біодобавок для тварин намагався ввезти героїн (фото)

Фото: Східне регіональне управління ДПСУ

В Україну з РФ під виглядом біодобавок для тварин намагалися ввезти 3 кг наркотиків, імовірно героїну. Кур’єра і товар затримали в Харківській області, в пункті пропуску “Гоптівка”.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Східного регіонального управління ДПСУ.

Заборонений товар виявив службовий собака під час прикордонно-митного контролю автобуса Mercedes-Benz Sprinter, в якому з РФ повертався 54-річний українець. Натренований на пошук наркотиків собака зреагував на сумку, всередині якої знаходився запаяний поліетиленовий пакет, наповнений дрібними білими кристалами. Вага пакета склала майже 3 кг.

“Експрес-аналіз показав, що знайдена речовина містить наркотичні речовини по індикатору «героїн, морфін, бупренорфін»”, – розповіли прикордонники.

Правоохоронці вилучили речовину і відправили на експертизу.

Водій автомобіля пояснив, що іноді перевозить людей і вантажі. Цього разу його попросили перевезти біодобавку для тварин на замовлення однієї фірми. Повідомити під час прикордонно-митного оформлення про передачу він нібито забув.

Прикордонники повідомили про подію до Нацполіції. Наразі слідство вирішує питання про початок досудового розслідування по ст. 305 КК «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів».

Як повідомляв Харків Times, на «Гоптівці» далекобійник намагався проковтнути наркотики.