Харківський вчитель фізики став Героєм України

Фото: facebook.com/PhysTechSchoolRU

Учитель фізико-математичного ліцею Ілля Гельфгат отримав звання Героя України і орден Держави.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Почесному громадянину Харкова, заслуженому вчителю України, викладачеві Харківського фізико-математичного ліцею №27 Іллі Гельфгату сьогодні, 24 серпня, на святковому параді в Києві на Хрещатику Президент України Володимир Зеленський вручив орден Держави.

Звання Героя України Іллі Гельфгату було присвоєно за видатні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку національної освіти, впровадження інноваційних методів навчання, багаторічну плідну педагогічну діяльність.

З вищою державною нагородою вчителя в своєму Telegram-каналі привітав і секретар міської ради Ігор Терехов, справедливо назвавши харківською легендою та нагадавши слова самого Іллі Гельфгата: «Освіта не пов’язана з сьогоднішнім рівнем добробуту. Вона пов’язана з тим економічним рівнем, який буде через 10-15 років».

Довідка. Ілля Гельфгат народився 3 серпня 1951 року в Харкові, закінчив Харківський державний університет ім. Горького. З 1988 року працює в Харківському фізико-математичному ліцеї №27.

Автор і співавтор багатьох збірників задач, довідників, методичних посібників. Ілля Маркович очолює кафедру вчителів фізики ліцею, систематично проводить навчальні методичні семінари на базі ліцею для колег з міста та області. Також щорічно організовує в ліцеї фізико-математичний фестиваль.

Підготував багатьох переможців обласного та республіканського етапів Всеукраїнських олімпіад з фізики. Також учні Іллі Гельфгата — переможці міжнародних олімпіад з фізики. Серед випускників вчителі — кандидати та доктори наук, вчителі, керівники різних підприємств.

Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ та ІІ ступеня, нагрудним знаком «Відмінник народної освіти».

Як повідомляв Харків Times, в жовтні минулого року звання Героя України отримав харківський прикордонник Едуард Атрашкевич.