У День міста харків’янам обіцяють катання на ретро-тролейбусі та ретро-трамваї (доповнено)

Фото: Харків Times

23 серпня у центрі Харкова можна буде безкоштовно покататися на історичних трамваї та тролейбусі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

У День міста на лінію вийде ретро-тролейбус ЗІУ-682 1991 року випуску. Це останній пасажирський тролейбус в місті, який застав часи СРСР. До початку весни цього року він ще виходив на маршрут, а потім був знятий і реставрований силами КП «Тролейбусне депо №3».

Як повідомляє ресурс «Харків транспортний», у депо №3 провели значний обсяг відновлювальних робіт. «Проведено ремонт несучого каркасу кузова із заміною його елементів, оновлена зовнішня обшивка та обшивка даху. Механічні та електричні агрегати пройшли необхідну ревізію. Практично повністю оновлений і салон: на бортах і стелі нове облицювання, а всі сидіння заново обшиті вінілісшкірою. Зовні тролейбус пофарбований за зразком заводського фарбування моделі ЗІУ-682Г. Така схема забарвлення із застосуванням різних кольорів у 90-ті роки була популярна й у Харкові», – йдеться на сайті.

Ознайомитися з ретро-тролейбусом можна буде з 10:30 23 серпня на пр. Науки, 5, а об 11:00 він вирушить у рейс в бік селища Жуковського, і всі бажаючі зможуть на ньому покататися. Ретро-тролейбус працюватиме на маршруті №2, що зв’язує Олексіївку, Павлово Поле, ст. м. «Університет», парк ім. Горького, Меморіал Слави, Лісопарк і селище Жуковського, приблизно до 17:00.

Крім того, з нагоди Дня міста на лінію вийде трамвай МТВ-82 1957 року випуску. Вагон курсуватиме за маршрутом №12 від Південного вокзалу через Держпром, парк ім. Горького і Меморіал Слави до Лісопарку приблизно з 8:00 до 14:00.

Як повідомляв Харків Times, святкові заходи, присвячені Дню Незалежності, Дню міста та дню народження парку, пройдуть 22-24 серпня і в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

Стало відомо, як Харків відзначить низку свят.

У парку Горького відкрилася виставка фотографій українських міст.