Поліцейські влаштували засідку для злодіїв, які хотіли розібрати трансформаторну підстанцію

Фото: hk.npu.gov.ua

Під Харковом правоохоронці більше доби сиділи в засідці, щоб затримати зловмисників, які намагалися разукомплектовать трансформаторну підстанцію газопромислового комплексу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

12 серпня під час патрулювання території газопромислового комплексу наряд батальйону поліції охорони звернув увагу, що на трансформаторній підстанції перерізані дроти живлення. На думку правоохоронців, це свідчило про підготовку до розукомплектування об’єкта. Щоб дізнатися, хто планує розібрати стратегічний об’єкт, поліцейські влаштували засідку.

“Чекати довелось понад добу. О 00:10 14 серпня поліцейські, задіяні у секрет, помітили автомобіль, з якого вийшли троє осіб. Вони зірвали решітку з трансформаторної підстанції, але довести злочинні наміри до кінця не змогли. Поліцейські охорони викликали на місце події автопатруль батальйону поліції охорони, слідчо-оперативну групу місцевого відділення поліції та службу безпеки самого об’єкту нафтогазового комплексу”, – розповів подробиці події заступник начальника Управління поліції охорони в Харківській області Сергій Хуторянський.

Зловмисники чинили опір, намагалися втекти, але всі троє були затримані. Ними виявилися жителі міста Харкова у віці 36 і 38 років.

Проводиться розслідування за ч. 2 ст. 185 КК (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років. Слідство проводить необхідні експертизи, мета яких – встановити розмір завданих збитків.

Як повідомляв Харків Times, на Нових домах тварина залізла в трансформатор і спричинила пожежу на електропідстанції.