Прикордонники викрили схеми поставок сурогатного палива, виготовленого з російської сировини (фото)

Фото: Східне регіональне управління ДПСУ

В цьому році в Харківській області правоохоронці викрили три масштабні схеми незаконних поставок з РФ сировини для виробництва контрафактного палива. Під час операцій з тіньового ринку було виведено 1,3 тисячу тонн сурогатного палива з російської сировини.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДПСУ.

Суть схеми, за даними слідства виглядала, таким чином. Ввезені з РФ компоненти, необхідні для виготовлення пального, видавали за іншу хімічну продукцію, яка не вимагає відповідного оподаткування. В Україні із ввезеної сировини виробляли паливно-мастильний сурогат, підвищуючи його якість хімічними присадками. Надалі вироблену продукцію реалізовували на роздрібних заправках в Харківській області, Чернігівській та Донецькій областях як бензин А-95, А-92 і дизельне паливо.

В рамках розкриття незаконних схем правоохоронці зупинили діяльність трьох підпільних нафтопереробних заводів в Харківській області.

“Всього правоохоронці вилучили 1,3 тис. тонн пального і сировини, ввезеної за вказаними схемами. Вилучене паливо і устаткування для його виробництва оцінюється в понад 80 млн гривень”, – розповіли прикордонники.

Слідчо-оперативні дії тривають. Правоохоронці продовжують встановлювати канали незаконного постачання пально-мастильних матеріалів та сировини.

У складі слідчо-оперативної групи, яка розкрила сірі схеми поставок і виробництва сурогатного палива, працюють прикордонники та представники інших правоохоронних органів.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці викрили нелегальну схему переміщення морепродуктів до України. У Харкові та Дніпрі вилучено понад 500 тонн товару, загальна вартість якого оцінюється приблизно в 62 мільйони гривень.