Суд виправдав екс-начальника університету повітряних сил Алімпієва

Фото: visti.news

9 серпня Дзержинський районний суд Харкова оголосив виправдальний вирок колишньому начальнику Харківського університету Повітряних сил імені Кожедуба (ХНУПС), генерал-майору Андрію Алімпієва.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Алімпієва в Facebook.

“За рішенням Дзержинського районного суду м.Харкова в кримінальному провадженні від 17.11.17 р за звинуваченням військової прокуратури отримав виправдувальний вирок. Спасибі всім, хто не вірив у домисел звинувачення. Спасибі всім, хто підтримував”, – повідомив Алімпієв.

Справа генерал-майора почалася більше п’яти років тому. Спочатку йому інкримінували розтрату в 2,4 млн грн, потім НАБУ двічі змінювало йому підозру, зупинившись на ч.3 ст.425 КК (недбале ставлення до військової служби).

Як повідомлялося, 17 листопада 2017 року співробітники військової прокуратури затримали начальника ХНУПС Алімпієва. «Військовою прокуратурою за підозрою в розтраті 2,4 млн грн на користь двох ТОВ при закупівлі пального затриманий начальник Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба генерал-майор Алімпієв А.М. Будемо клопотати про арешт і відсторонення від займаної посади», – повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Алімпієву було оголошено про підозру за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

20 листопада 2017 року Дзержинський райсуд Харкова обрав запобіжний захід Алімпієву у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави 1,5 млн грн.

16 січня 2018 року суд продовжив запобіжний захід ще на 30 днів. Через кілька днів за Алімпієва було внесено заставу, і він вийшов з СІЗО.

15 лютого 2018 року адвокат Алімпієва Максим Журавльов повідомив, що досудове розслідування кримінального провадження передано від військової прокуратури Національному антикорупційному бюро.

8 листопада 2018 року Журавльов повідомив, що НАБУ змінило підозру з ч.5 ст. 191 (розтрата чужого майна) на ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу і досудове слідство у справі передано спеціальної поліції. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону. Пізніше справу булу перекваліфіковано на ч.3 ст.425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу.

Як повідомляв Харків Times, Дзержинський райсуд Харкова призначив на 6 лютого 2019 року підготовче засідання по справі щодо екс-начальника Харківського національного університету Повітряних сил (ХНУПС) Андрія Алімпієва.