На Балакірєва не буде «Воробйових гір»

Фото: google.com/maps

Міська влада зупинила незаконне будівництво багатоповерхівки на Павловому Полі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Сьогодні, 10 серпня, секретар Харківської міської ради Ігор Терехов провів зустріч з ініціативною групою мешканців вул. Балакірєва, які виступили проти будівництва біля їхнього будинку.

За словами харків’ян, поруч з будинком по вул. Балакірєва, 17 був встановлений паркан навколо земельної ділянки площею 0,44 га і підготовлен ​​майданчик під будівництво чергового будинку від компанії «Воробйови гори». Люди висловили побоювання, що будівельні роботи призведуть до руйнування їх будинку, який стоїть на схилі.

За даними Департаменту територіального контролю, мова йде про земельну ділянку, цільове призначення якої — обслуговування індивідуального житлового будинку і ведення садівництва. Тобто фактично компанія самовільно змінила цільове призначення землі.

Ігор Терехов пообіцяв ініціативній групі всіляку підтримку міської влади: «Ми не дозволимо там нічого будувати, не дамо жодних дозволів. Цільове призначення землі теж не буде змінюватися. Ми направимо туди фахівців, щоб зробити технічний висновок про стан цієї території, про необхідність зміцнити схил».

Представник забудовника погодився з усіма зауваженнями, які прозвучали на зустрічі, і також зобов’язався знести паркан, встановлений навколо будмайданчика.

Як повідомляв Харків Times, раніше жителі мікрорайону звернулися до Харківської міської ради з проханням зупинити будівництво на місці адміністративної будівлі по вул. 23 Серпня, 56, де забудовник планує звести три з’єднаних між собою висотки у 9, 12 і 17 поверхів. Міська влада відповіла, що будівництво буде продовжено тільки в разі згоди місцевих жителів.

У квітні будівництво висотки на вул. 23 Августа було зупинено. Міська влада запропонувала власнику будівлі продати її місту для переобладнання у дитячий садок.