Правоохоронці заблокували вночі автобуси з харків’янами, що їхали протестувати до Києва (фото)

Фото: Нацкорпус

Правоохоронці минулої ночі заблокували автобуси, в яких їхали харків’яни до Шевченківського районного суду Києва на акцію на підтримку затриманих членів “Національного корпусу”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Нацкорпусу в соцмережах.

Автобуси зупинили на блокпості біля Валок у Харківській області.

“Наразі автобуси стоять на Валківському блокпості вже третю годину, за цей час перевірку пройшли тільки 6 осіб. Кожну людину обшукують, допитують та фотографують. Таке враження, що ми опинилися в Росії, де мирні акції протесту неможливі”, – йдеться у повідомленні, опублікованому на пабліку Нацкорпусу у Telegram о 4:36 ранку.

Один з лідерів організації, Максим Жорін, повідомив у Telegram, що автобуси затримали на чотири години.

“В Харківській області поблизу Валок силовики перекрили дорогу нашим активістам. Безпідставно тримали чотири години на місці, щось з’ясовуючи і просто тягнути час. Відпустили лише коли зрозуміли, що просто так ніхто це терпіти не буде”, – написав він.

Як повідомляв Харків Times, 5 серпня співробітники Служби безпеки України проводили обшуки у представників Національного корпусу в Харкові.

Пізніше СБУ заявила про ліквідацію у Харківській області потужного злочинного угруповання, що займалося рекетом бізнесменів.