У Харкові затримали чоловіка, що вимагав у колишньої дружини $15 тисяч (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові затримали 42-річного чоловіка, який під приводом неіснуючого боргу вимагав $15 тисяч у колишньої співмешканки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що затриманий більше двох тижнів домагався свого. Починаючи з 12 липня цього року він систематично дзвонив своїй колишній і відправляв повідомлення, вимагаючи гроші.

Через тиждень з початку “облоги” відправив у салон краси, де працює жінка, траурний букет, до якого додавалася записка з погрозами. Вимагач погрожував жінці вбивством, а її рідним – фізичним насильством, якщо його вимоги не будуть виконані.

Залякана жінка погодилася передати негіднику частину суми. За інформацією прес-служби Нацполіціі, вимагач під час спілкування по телефону і при особистих зустрічах наголошував, що має зв’язки в поліції. Побоюючись, що це правда, потерпіла звернулася із заявою до Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі.

30 липня після передачі $8 тисяч вимагача затримали. У той же день чоловіку повідомили про підозру за фактом вимагання, вчиненого з погрозою вбивства і застосуванням фізичного насильства по відношенню до потерпілої і її близьких родичів (ч. 2 ст. 189 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

31 липня 2021 року Київський райсуд Харкова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові чиновник Мін’юсту, використовуючи шантаж і погрози, домігся того, щоб автослюсар ремонтував його автомобілі безкоштовно. Більш того, чиновник разом зі своїм батьком отримав від ремонтника хабар в розмірі в розмірі $1000.