Правоохоронці підозрюють посадовців харківського комунального підприємства у розкраданні бюджетних коштів

Фото: www.npu.gov.ua

Правоохоронці підозрюють посадових осіб одного з комунальних підприємств Харкова у розкраданні бюджетних коштів. Кошти передбачалися, зокрема, на ремонт доріг, постачання паливно-мастильних матеріалів, запчастин та ремонт техніки комунальних підприємств, а також надання послуг комунальним підприємствам.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції.

Слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Нацполіції встановили, що посадові особи одного з комунальних підприємств Харкова у змові з посадовими особами декількох недержавних підприємств у період 2020 – 2021 років розкрадали бюджетні кошти шляхом умисного необґрунтованого завищення цін на товари та надані послуги, а також оплати робіт, які фактично не виконувалися, або ж були виконані не в тому обсязі. Гроші були передбачені у міському бюджеті м. Харкова на ремонт доріг, постачання паливно-мастильних матеріалів, запчастин та ремонт техніки комунальних підприємств.

“Загальна сума бюджетних коштів, перерахована у 2020 році посадовими особами комунального підприємства м. Харкова на рахунки інших суб’єктів господарювання, становить близько 590 мільйонів гривень. Лише по одному договору сума збитків орієнтовно становить 400 тисяч гривень. Щодо інших договорів – загальна сума збитків встановлюється”, – йдеться у повідомленні.

Водночас поліцейські встановили, що паливно-мастильні матеріали, запчастини для техніки та її ремонт постачалися та виконувалися не в повному обсязі, їхня ринкова ціна була завищеною. При цьому частина паливно-мастильних матеріалів взагалі списувалися виключно на папері.

За місцями знаходження комунального підприємства та його філій на території Харкова проведені обшуки, у ході яких вилучено документи та електронні носії інформації, які мають доказове значення для досудового розслідування.

Досудове розслідування триває. Зловмисникам загрожує покарання, передбачене ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.