У Чугуєві відкрився XXII Міжнародний рєпінський пленер

Фото: ХОГА

19 липня в м. Чугуєвівідкрився XXII Міжнародний рєпінський пленер, який триватиме до дня народження художника, 5 серпня.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Цього року захід присвячений 30-річчю незалежності України і проходить під гаслом «Рєпін – художник, закоханий в Україну».

Творча група XXII Міжнародного рєпінського пленеру представлена ​​майстрами пензля з Харкова, Києва, Одеси, Чернівців, Жовтих Вод, Кропивницького, Шеньяна (Китай).

Три тижні художники працюватимуть в мальовничих місцях краю, зустрічатися з чугуївськими колегами, брати участь в майстер-класах, а на завершення буде представлена ​​підсумкова виставка їх робіт, під час якої будуть відібрані полотна, які поповнять колекцію робіт учасників пленеру всіх років.

Традиційно закриття пленеру відбудеться 5 серпня під час урочистостей з нагоди дня народження Іллі Рєпіна.

Довідка. Міжнародний рєпінський пленер проводиться в Чугуєві, на батьківщині Іллі Рєпіна, з 2000 року. За весь час проведення пленеру в ньому взяли участь понад 160 художників, багато з них приїжджали неодноразово. Географія пленеру охоплює більше 50 міст з 9 країн.

Як повідомляв Харків Times, художньо-меморіальний музей Іллі Рєпіна в Чугуєві став одним з туристичних “магнітів” Харківської області.