На Нових домах поліцейські зі стріляниною затримали рецидивіста, який пограбував храм (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Вночі 7 липня поліцейські зі стріляниною затримали чоловіка, який обікрав храм по вулиці Садовопарковій.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

В 00:46 на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони надійшов сигнал про спрацювання сигналізації, встановленої на храмі на Нових домах. На місці події співробітники охорони виявили, що на вхідних дверях в храмі пошкоджено замок. Ледве вони оточили будівлю, як з вікна храму вистрибнув чоловік і почав тікати в бік лісосмуги.

На вимоги правоохоронців зупинитась він не відреагував. Втікач зупинився утікач тільки після того, як поліцейський зробив попереджувальний постріл вгору в повітря. У рюкзаку затриманого поліцейські виявили гроші, ікони та книги.

Зловмисником виявився 30-річний уродженець Харківської області, раніше тричі притягувався до відповідальності за вчинення майнових злочинів. У минулому році він звільнився після відбуття чергового терміну покарання.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК (крадіжка). Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі. Затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання про повідомлення йому про підозру і обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові з храму Святого священномученика Олександра Харківської єпархії вкрали церковне начиння і книгу для хрещення.