У центрі Харкова однорічна дівчинка живе у жахливих умовах

Иллюстративное фото

У гуртожитку на вулиці Гуданова в Харкові співробітники ювенальної превенції виявили сім’ю з однорічною донькою, яка проживає у жахливих умовах. Виявилося, що мати сімейства вже притягувалася до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Зі скаргою на постійний плач дитини до поліції звернулися сусіди неблагополучного сімейства. Коли співробітники правоохоронних органів, працівники соціальних служб та медики прийшли до помешкання з перевіркою, вони виявили, що однорічна дитина живе в антисанітарних умовах, ніяк не пристосованих для життя малечі.

Був складений відповідний акт і два адміністративних протоколи – на батьків нещасної дівчинки. На батька складено протокол за ч. 1 ст. 184 КУпАП, а на матір – за тією ж статтею, але вже за частиною 2, оскільки не далі, як у березні Київський районний суд уже притягав жінку до відповідальності за «неналежне виконання обов’язків по вихованню дитини». Проте, чиновники, що інспектувати життя дівчинки, не знайшли свідчень для вилучення малятка з сім’ї. Дівчинку оглянула медсестра й також не побачила ознак жорстокого поводження або поганого самопочуття. Батькам наказали у місячний термін усунути зазначені неполадки та пообіцяли прийти з наступною перевіркою.

Як повідомляв Харків Times, у травні Жовтневий районний суд Харкова визнав старшу інспекторку ювенальної превенції Новобаварського райвідділу поліції винною у службовій недбалості, що спричинила смерть трирічної дитини (ч.2 ст. 367 КК) та засудив її до … фактично умовного покарання. Тобто, засудили жінку до трьох років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з правоохоронною діяльністю строком на рік і після визволення від відбування призначеного основного покарання з випробувальним терміном також в один рік.