На “Гоптівці” затримали чоловіка, який сховав наркотик у своїй бороді

Фото: Харківська митниця

У Харківській області, в пункті пропуску “Гоптівка” у одного з пасажирів автобуса, який їхав до РФ, знайшли канабіс. Згорток з наркотиками пасажир заховав у своїй бороді.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської митниці.

На оригінальний тайник зреагував службовий фокстер’єр на прізвисько Арчі і вказав на правопорушника. Правоохоронцям, які вилучили згорток, чоловік пояснив, що намагався провезти канабіс для власного вживання.

На порушника складено протокол за ч.1 ст. 483 Митного кодексу України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю), За подібне правопорушення передбачено штраф, а також конфіскація товарів, які намагалися приховано перевезти через митний кордон України. І що саме пікантне в цій історії, санкція статті також передбачає конфіскацію схованки, де знаходилися приховані від митного контролю товари. Чи буде конфісковано схованку і яким чином, в Харківській митниці не уточнили.

Як повідомляв Харків Times, в пункті пропуску «Гоптівка» прикордонники затримали 35-річного чоловіка, який віз на собі наркотики. Таблетки, що містять амфетамін, він сховав під нижньою білизною.