У Харкові судитимуть одного з керівників лабораторії Держпродспоживслужби

Прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за фактом пропозиції надати неправомірну вигоду прокурору та незаконного використання спеціальних технічних засобів отримання інформації (ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 359 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, до прокурора звернувся один з керівників державної лабораторії з пропозицією надати неправомірну вигоду за несвоєчасне подання апеляційної скарги у кримінальному провадженні, в якому зазначеному керівнику лабораторії повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди. Прокурор, у свою чергу, повідомив про це своєму керівництву. Крім того, до обласної прокуратури звернувся громадянин, який повідомив, що цей керівник лабораторії попрохав його бути посередником у передачі 3 тис. доларів прокурору.

3 грудня 2020 року керівника лабораторії затримано після надання грошей посереднику для подальшої передачі прокурору. У ході огляду місця події слідчі вилучили 3 тис. доларів. “Крім того, під час особистого обшуку затриманого чоловіка виявлено та вилучено спеціальний технічний засіб негласного аудіо-, відеоконтролю та спостереження за особою, річчю або місцем”,- йдеться у повідомленні.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, наприкынцы 2020 р. Служба безпеки України затримала одного з керівників Харківської регіональної лабораторії Держслужби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, який пропонував хабар прокурору

У липні 2020 р. правоохоронці затримали виконуючого обов’язки керівника Харківської регіональної лабораторії Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, обвинуваченого у вимаганні грошей з підлеглих.