У Харкові солдат ВСУ розкладав наркотики по дворах

22-річний солдат Харківського гарнізону попався на закладці наркотиків. Обшук й опитування показали, що це не було випадковим разовим заходом. Хлопцеві повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

За даними слідства, 22-річний військовослужбовець Харківського гарнізону зареєструвався на одному з телеграм-каналів, які займаються торгівлею наркотиками. Небезпечний товар солдат отримував від постачальника поштою, після чого в орендованій квартирі самостійно розвішував і фасував, а потім розкладав розфасовані згортки на території різних районів Харкова.

В ході проведених обшуків, в тому числі за місцем проживання зловмисника та в приміщенні компанії, що надає послуги доставки, було виявлено та вилучено наркотичні речовини, готові «закладки» та електронні ваги.

Вчора, 30 червня, військовослужбовцю повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання правопорушнику запобіжного заходу.

Досудове слідство триває, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до скоєння злочину.

Як повідомляв Харків Times, ДБР розслідує торгівлю наркотиками в 92-й Чугуївській окремій механізованій бригаді.

Офіцер Нацгвардії України поширював в Харкові психотропи.