Шестеро харківських митників-хіміків постануть перед судом

Через неправильне розмитнення товарів держава недорахувалася майже 17 млн ​​гривень. Обвинувальні акти щодо шістьох співробітників Харківської митниці ДФС скеровано до суду. Фігурантам загрожує срок і великий штраф.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальні акти стосовно шістьох співробітників Харківської митниці ДФС за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК).

Досудове розслідування встановило, що протягом 2018 року співробітники Харківської митниці розмитнювали ввезений з-за кордону суб’єктом господарювання розчинник промислового призначення, що містить метиловий спирт. Але при цьому неправильно визначали код товару за «Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності». Платежі до бюджету за невірним кодом нараховувалися істотно менші, ніж того вимагає закон. В результаті держава постраждало майже на 17 млн ​​грн.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Як повідомляв Харків Times, про підозру у вчиненні цього злочину митникам повідомили 3 червня цього року.