У Харкові продовжать встановлювати камери фіксації порушень ПДР

Фото: city.kharkov.ua

На автомагістралях Харкова встановили дві камери автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху і найближчим часом встановлять ще дев’ять.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Держпрограма з установки камер автоматичної фіксації правопорушень курується Міністерством внутрішніх справ. Кошти на їх придбання виділяються з держбюджету, а впровадження мережі, установку камер і їх підключення бере на себе міська влада.

«У Харкові працюватимуть 11 камер, дві з них вже встановлені на пр. Московському і пр. Науки і пройшли тестовий режим. Вони фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху. Але в зв’язку з тим, що організація дорожнього руху лежить на плечах органів місцевого самоврядування, ми повинні узаконити місця їх розташування», – повідомив директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан.

За його словами, прилади контролю будуть встановлені на ділянках, де зафіксовано найбільшу кількість ДТП з перевищенням швидкості і з тяжкими наслідками.

Також в Харкові спільно з Європейським інвестиційним банком реалізується проект по створенню системи безпечного дорожнього руху «Безпечне місто». В рамках проекту буде встановлено понад 1 тис. камер, які також сприятимуть розвитку інфраструктури міста. Камери будуть встановлені на магістралях з великим трафіком. Термін реалізації проекту – два роки.

Як повідомляв Харків Times, перші дві камери в рамках проекту зі створення системи безпечного дорожнього руху встановили в Харкові.