Еліна Світоліна вийшла до другого раунду Вімблдонського турніру

Почесна харків’янка, тенісистка Еліна Світоліна, вийшла до другого раунду Вімблдонського турніру, перемігши тенісистку з Бельгії.

Про це Харків Times повідомили в Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

У першому колі Світоліна, посіяна під третім номером, за 1 годину 41 хвилину обіграла 57-у ракетку світу Елісон ван Ейтванк з Бельгії з рахунком 6-3, 2-6, 6-3.

У вирішальному сеті Світоліна не змогла подати на матч за рахунку 5-2, але виграла гру на прийомі, реалізувавши перший же матч-бол.

На рахунку Світоліної п’ять подач навиліт, чотири подвійні помилки та 6 реалізованих брейк-пойнтів з 11. Елісон ван Ейтванк зробила три ейси, допустила три подвійні помилки та реалізувала 5 брейк-пойнтів з 10.

Наступною суперницею української тенісистки стане Магда Лінетт з Польщі.

Як повідомляв Харків Times, перша ракетка України харків’янка Еліна Світоліна на старті Roland Garros обіграла 17-річну тенісистку Осеан Бабель і вийшла до другого туру відкритого чемпіонату Франції. Потім у другому колі перемогла американку. Але в третьому турі поступилася суперниці з Чехії Барборі Крейчіковій і покинула турнір.

29 червня стало відомо, що Еліна Світоліна виступить у складі української тенісної збірної на Олімпійських іграх в Токіо.