Азербайджанець намагався відправити трьох харків’янок до Бахрейну

Фото: dpsu.gov.ua

Правоохоронці затримали у Харкові 49-річного громадянина Азербайджану, який намагався відправити трьох харків’янок віком від 20 до 35 років до Києва, а звідти – до Королівства Бахрейну.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

“Інформацію щодо можливого вербування невстановленою особою українських жінок з метою їх переміщення за кордон та сексуальної експлуатації, було отримано в ході проведення спільних заходів по протидії злочинам, пов’язаних з торгівлею людьми. В ході перевірки встановлено причетність до вказаної протиправної діяльності громадянина Азербайджану”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі дії проводились в рамках кримінального провадження, відкритого за ст.149 Кримінального кодексу (торгівля людьми).

Правопорушника затримали оперативні співробітники Харківського прикордонного загону спільно з представниками міграційної поліції ГУ Національної поліції.

Як повідомляв Харків Times,у липні 2020 р. поліцейські затримали на міжнародному автомобільному пункті пропуску “Гоптівка” громадянина Російської Федерації за незаконне переміщення через державний кордон України трьох мешканок Харкова з метою їх подальшої сексуальної експлуатації.

Правоохоронці повідомили про підозру 33-річній жінці, яка, за даними слідства, намагалася переправити чотирьох дівчат для зайняття проституцією на Мальті.