До незаконного видобутку піску в Балаклії причетні особи, які добували його в аграрному університеті ім. Докучаєва (фото, відео)

Правоохоронці Харківщині прикрили діяльність ще одного кар’єра, де незаконно добували пісок. Примітне, що про цей кар’єр стало відомо в ході розслідування діяльності тих самих фігурантів на території, що частково належить Харківському аграрному університету ім. В. В. Докучаєва.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Тільки 26 травня правоохоронці припинили діяльність незаконних видобувачів піску на території Роганської об’єднаної територіальної громади. Там частково на землях аграрного університету знаходився кар’єр площею близько 10 га. За місяць, 24 червня, цього разу у Балаклійському районі області, винайшовся ще один кар’єр приблизно такого ж розміру, до незаконної розробки якого «мають відношення ті ж особи, які незаконно видобували пісок» і поблизу Рогані.

Оглянувши місцевість, правоохоронці вилучили три одиниці техніки та документацію, а також взяли зразки ґрунту.

«Після проведення необхідних експертиз буде встановлено суму шкоди, заподіяної державі незаконним видобутком піску.  За попередніми даними, державі заподіяно шкоду на мільйони гривень», – стверджують у прокуратурі.

Наразі звинувачення та підозри ще нікому не пред’явлені, триває слідство, яке поки що встановлює «коло осіб, причетних до цього кримінального правопорушення».

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України блокувала видобуток піску, яка здійснювалася на території Роганської об’єднаної територіальної громади під Харковом, частково на землях Харківського аграрного університету ім. В.В. Докучаєва.