Проведення сходки в харківському СІЗО – організатору повідомили про підозру

Фото: khar.gp.gov.ua

43-річний “смотрящий” організував і провів сходку в харківському СІЗО, на якій призначив своїх “заступників” і розподілив обов’язки. 23 червня йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 255-2 КК України (організація, сприяння в проведенні або участь в злочинному зборах (сходці).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі МВС України.

За даними слідства, “смотрящий”, раніше неодноразово судимий за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів відбуває відбуває покарання в ДУ «Харківський слідчий ізолятор». На сходці він призначив старших по різних корпусах СІЗО. Ці люди повинні були стати очима і вухами “авторитета”. З їх допомогою він мав намір контролювати надходження в так званий “общак”. І приймав рішення, кому із заарештованих і в якій кількості дістануться матеріальні блага, в тому числі, гроші. Також “смотрящий” контролював виконання загальноприйнятих в злодійських колах неписаних законів поведінки. Крім цього, за інформацією прокуратури, він організовував “дозвілля” в СІЗО – проведенні азартних ігор.

Раніше “смотрящему” повідомили про підозру за двома статтями КК. Його підозрюють у встановленні злочинного впливу в Харківському СІЗО і зберіганні з метою подальшого збуту наркотичних речовин (ч. 2 ст. 255-1, ч. 2 ст. 307 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, в харківському СІЗО “смотрящий”, маючи вплив в спецустанові, організував постачання та збут наркотиків арештантам.

Фото: khar.gp.gov.ua