Медики готують до виписки частину пацієнтів, що отруїлися у харківській «Якіторії» – міськрада

Иллюстративное фото

Частину пацієнтів харківських лікарень, які потрапили туди внаслідок отруєння у мережі ресторанів «Якіторія» та “Мафія”, лікарі вже готують до виписки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на заступника Харківського міського голови Світлану Горбунову-Рубан.

За її словами, у Міській дитячій клінічній лікарні №19 знаходяться 16 дітей і дві мами, які відчувають себе вже краще, і завтра лікарі вирішуватимуть, кого з них можна виписати. У Міській клінічній лікарні №31 проходять лікування 40 пацієнтів з отруєнням, дев’ять з яких йдуть на виписку. Ще вісім осіб проходять лікування в Міській лікарні №3, але вони були госпіталізовані пізніше, тому поки залишаться в медустанові. Ще 14 дорослих отримують необхідну медичну допомогу в Валках.

Горбунова-Рубан також зазначила, що власники мережі ресторанів, де сталося масове отруєння людей, надають матеріальну допомогу на лікування.

«Я безпосередньо контактую з директором «Якіторії». За ці дні вони надали допомогу лікувальним установам, де знаходяться хворі, на суму 150 тис. грн. Це на фізіологічні розчини і все необхідне», – повідомила заступник мера міста.

Всього на лікарняному ліжку через отруєння у «Якіторії» опинилися 78 осіб.

Як повідомляв Харків Times, харківські медики зафіксували спалах масового кишкового захворювання серед клієнтів закладу громадського харчування в центрі міста. До лікарень звернулися 25 осіб.

Ввечорі 17 червня кількість отруєних в ресторанах «Якіторія» і «Мафія» зросла до 34 осіб.

Вранці 18 червня заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан повідомила про 54 постраждалих, госпіталізованих до лікарень Харкова.

Станом на 11:00 18 червня зареєстровані 57 випадків кишкового захворювання після відвідування ресторанів «Якіторія» і «Мафія» в центрі Харкова. Потерпілі госпітлізіровани в дві харківські лікарні і до Краснокутської ЦРЛ.

18 червня слідча група перевірила кухню ресторану і взяла проби продуктів.

Станом на ранок 19 червня до медичних закладів потрапили вже 78 осіб.