Харківські ділки під виглядом сільгоспхімії продавали високонебезпечну отруту, – СБУ

Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України в Харківській області заблокувала масштабне виготовлення контрафактної сільгоспхімії. На підпільних підприємствах виявлено понад 50 тонн фальсифікату і отруйних речовин.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі відомства.

Оперативники спецслужби встановили, що організували нелегальний бізнес керівники кількох комерційних фірм. Вони виготовляли контрафактні засоби для боротьби зі шкідниками та хворобами рослин. Усе це – під виглядом торгових марок відомих світових і українських брендів.

Для виробництва ділки використовували хімічні сполуки, які за світовими стандартами належать до високонебезпечних отруйних речовин. Фальсифіковані агрохімікати зловмисники продавали фермерам по всій території України.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели у Харкові та області 14 обшуків за місцями виготовлення та зберігання фальсифікату.

Під час слідчих дій виявили:

  • обладнання для виробництва фальсифікованих засобів;
  • готову контрафактну продукцію;
  • отруйну сировину;
  • прес-форми з логотипами іноземних фірм;
  • етикетки із назвами препаратів та голографічним зображенням;
  • пакувальні матеріали.

Загальна вартість вилученого становить, за попередніми оцінками, понад 5 млн грн.

За висновками профільних експертів, потрапляння такої партії неякісної продукції до аграріїв могло завдати суттєвої шкоди сільському господарству.

Триває досудове слідство за ст. 321 Кримінального кодексу України.
Триває досудове слідство у ст. 321 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів).

Як повідомляв Харків Times, в Харкові СБУ перекрила канал постачання в Росію деталей до військової техніки.

Фото: ssu.gov.ua