У Харкові ліквідували конвертаційний центр, який обслуговував жителів ОРДЛО (фото і відео)

Фото: dpsu.gov.ua

У Харкові правоохоронці ліквідували конвертаційний центр, який обслуговував жителів тимчасово окупованого Донбасу. Оборот незаконного центру досягав 100 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДПСУ.

За даними слідства, жителі Харкова організували схему отримання готівки особами, що мешкають в ОРДЛО.

“Ділки використовували для незаконних грошових операцій банківські картки, оформлені на підставних осіб – мешканців тимчасово окупованої території України. Загалом фігуранти проконвертували грошові активи на суму понад 100 млн гривень”, – розповіли в прикордонній службі.

В рамках кримінального провадження протягом цього тижня правоохоронці провели 11 обшуків в офісах, квартирах та автомобілях причетних до організації оборудок. В результаті було виявлено та вилучено готівкові кошти в гривні та іноземних валютах на суму понад 1 000 000 гривень, а також 40 банківських карток, комп’ютерну техніку, мобільні термінали, документи і відомості, що підтверджують злочинну діяльність.

За попередньою оцінкою, в результаті злочинної діяльності державному бюджету завдано збитків у розмірі близько 13 млн гривень.

Заходи проводилися співробітниками управління оперативно-розшукової діяльності Східного регіонального Управління Державної прикордонної служби України, спільно з Головним управлінням ДФС в Харківській області за силової підтримки бійців прикордонного загону «Дозор» під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, кіберспеціалісти СБУ припинили в Харкові діяльність конвертаційного центру. Загальний обіг коштів, що проходили через центр, становив понад 5 млрд грн.