Отруєння в “Якіторії” і “Мафії”: кількість постраждалих росте третій день поспіль

Фото: kh.vgorode.ua

Станом на 7:00 19 червня в лікарні Харкова з підозрою на харчове отруєння госпіталізовано 67 осіб, в тому числі 14 дітей, які могли отримати кишкове захворювання після відвідування ресторанів «Якіторія» і «Мафія».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС України.

За даними Харківського обласного лабораторного центру, ще один пацієнт, що отруївся в ресторанах японської кухні проходить лікування в Краснокутській ЦРЛ, двоє знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Таким чином, за станом на ранок 19 червня після відвідування ресторанів «Якіторія» і «Мафія» постраждали 70 людей. Стан хворих – середнього ступеня тяжкості.

Проводиться розслідування за ч. 1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь). Санкція статті передбачає кілька видів покарань. Це може бути штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 51 000 грн), арешт на строк до шести місяців, обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Харків Times, харківські медики зафіксували спалах масового кишкового захворювання серед клієнтів закладу громадського харчування в центрі міста. До лікарень звернулися 25 осіб.

Ввечорі 17 червня кількість отруєних в ресторанах «Якіторія» і «Мафія» зросла до 34 осіб.

Вранці 18 червня заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан повідомила про 54 постраждалих, госпіталізованих до лікарень Харкова.

Станом на 11:00 18 червня зареєстровані 57 випадків кишкового захворювання після відвідування ресторанів «Якіторія» і «Мафія» в центрі Харкова. Потерпілі госпітлізіровани в дві харківські лікарні і до Краснокутської ЦРЛ.

18 червня слідча група перевірила кухню ресторану і взяла проби продуктів.