У Мерефі на маленькому нафтопереробному заводі крупно підробляли бензин

На невелике нафтопереробне підприємство у Мерефі завітали прикордонники, фіскальна служба та СБУ. Виявилося, що на заводі масштабно виробляли сурогат замість палива: низькооктановий бензин змішували зі спиртом і присадками.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури в рамках досудового розслідування за фактом незаконного виготовлення пального, яке становить загрозу для життя і здоров’я людей (ч. 3 ст. 204 КК), припинено діяльність нафтопереробного міні-заводу в Мерефі.

За даними слідства, на підприємстві вироблялася недоброякісна продукція. Паливо виготовляли шляхом змішування вуглеводневої сировини, а саме низькооктанового бензину, спиртовмісних речовин і октанопідвищуючих домішок — так званих «присадок».

Реалізовували недоброякісне пальне через мережу автозаправних станцій на території Харківської області.

14 червня співробітники ГУ Державної фіскальної служби в Харківській області спільно з СБУ області, управлінням оперативно-розшукової діяльності Східного регіонального управління Держприкордонслужби та мобільним загоном «Дозор» завітали на підприємство із санкціонованими обшуками.

З незаконного обігу вилучено близько 560 тонн паливно-мастильних матеріалів, а також обладнання для його виготовлення та реалізації.

Слідчі дії тривають, призначена відповідна хімічна експертиза, за результатами якої всім причетним мають повідомити про підозру.

Як повідомляв Харків Times, СБУ припинила роботу майстерні з виготовлення підроблених документів в Харкові.

Завод в Харківській області виробляв нелегальне пальне з російської сировини.

У Харкові на комунальне підприємство поставляли «паперовий» бензин.