Харківській чиновниці не вдалося оскаржити штраф за порушення антикорупційного законодавства

Фото: atr.ua

Співробітниця Державної казначейської служби України в Харківській області, яку притягнуто до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, намагалася уникнути покарання. Але їй це не вдалося.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Згідно з повідомленням, чиновниця подала декларацію про доходи за 2019 рік пізніше передбаченого законодавством терміну. Поважних причин для запізнення у неї не було. Суд першої інстанції прийшов до висновку, що чиновниця зробила корупційне правопорушення (ч. 1 ст. 172-6 КУпАП) та оштрафував її. Однак порушниця опротестувала це рішення.

Харківський апеляційний суд залишив без змін постанову суду першої інстанції, яким держслужбовицю визнано винною в скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.
Тепер вказані відомості про порушницю будуть внесені до електронної бази даних «Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення».

Всього упродовж 2021 року до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, за участю органів обласної прокуратури притягнуто 110 осіб, на яких накладено стягнення у виді штрафу.

Як повідомляв Харків Times, на харківського нардепа подали в суд за порушення антикорупційного законодавства.