Після монетизації всі пільги на проїзд збережуться – Терехов

Фото: Харків Times

Після монетизації всі пільги на проїзд у міському громадському транспорті будуть збережені, заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, коментуючи схвалений Кабінетом міністрів законопроєкт про монетизацію пільг на проїзд.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Терехов наголосив, що Харків – єдине місто, яке зберегло безкоштовний проїзд всім пільговим категоріям громадян. За його словами, зараз міська влада аналізує рішення Кабміну, щоб в разі підтримки законопроєкту Верховною Радою зробити процес переходу на монетизацію максимально комфортним для містян.

“Насправді ми вже до цього йшли. І E-ticket, і “Картка харків’янина” – це все послідовна робота, яка, в тому числі, стосується питання монетизації. Будемо дивитися на ситуацію. Я думаю, що ми все скореспондуємо, щоб пройти цей шлях безболісно. Хочу підкреслити, що всі пільги, які у нас були, будуть збережені”, – зазначив Ігор Терехов.

За його словами, в перспективі монетизація здійснюватиметься через “Картку харків’янина”, яка серед іншого буде посвідченням пільговика.

Як повідомив “Урядовий портал”, Кабмін на засіданні 9 червня схвалив законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг”.

“Прийняття законопроекту дасть можливість органам місцевого самоврядування самостійно вирішувати питання надання пільг з оплати проїзду та сприятиме адресності їх надання”, – йдеться у повідомленні.

Законопроектом пропонується внести зміни до законів України, якими передбачається, що пільги з оплати проїзду та інші надаються на підставі рішень органів місцевого самоврядування і виплачуються у визначеному ними порядку та розмірах у формі грошової компенсації. Також вносяться зміни до законів України “Про транспорт” та “Про автомобільний транспорт” у зв’язку із запровадженням грошової компенсації замість пільг з оплати проїзду.

Як повідомляв Харків Times, секретар Харківської міськради Ігор Терехов анонсував запуск “Карти харків’янина” найближчим часом.