На Павловому Полі з палаючої п’ятиповерхівки врятували літнього чоловіка

Вчора ввечері сталася пожежа на першому поверсі колишнього гуртожитку ХНУ ім. Каразіна, перебудованого у житловий будинок. Через ґратки на вікні та дим в квартирі 73-річний чоловік не міг сам вибратися назовні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Головного управління ДСНС області.

9 червня о 22:58 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу, що сталася у квартирі на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку на вул. Отакара Яроша, 11а в Харкові.

До місця події прибули два оперативні відділення пожежно-рятувальної служби на автоцистернах та одна автодрабина.

На момент прибуття пожежних в одній з кімнат квартири горіли домашні речі та меблі. Полум’я виривалося з вікна назовні. Площа горіння становила 12 кв. м.

Під час розвідки пожежі рятувальники виявили, що з іншого вікна цієї квартири визирає 73-річний чоловік і просить йому допомогти. На вікні були решітки, а в кімнаті — дим, тому самостійно вибратися на повітря він не міг.

Рятувальники у спецкостюмах і масках увійшли всередину, винесли чоловіка на вулицю та передані медикам швидкої.

Подальша розвідка показала, що коридори першого та другого поверхів заповнені димом, і життя та здоров’я мешканців інших квартир також під загрозою. Пожежні зайнялися димовидаленням та евакуацією людей. На свіже повітря вивели ще 15 осіб.

Локалізован вогонь був о 23:16, повністю ліквідован — о 23:51.

Причина загоряння встановлюється. Завдяки оперативним діям рятувальників ніхто не постраждав.

Як повідомляв Харків Times, в ніч на 9 червня в селищі Мала Данилівка відбулися відразу дві великі пожежі.