На ХТЗ і “Електроважмаші” поліцейські шукали вибухівку (доповнено)

Поліція завершила перевірку анонімного повідомлення, що надійшло напередодні, про замінування трьох стратегічних підприємств в Харкові і області.

Про це Харків Times дізнався з щоденного звіту про оперативну обстановку в Харківській області.

Повідомлення про закладення вибухівки на території Харківського тракторного заводу, держпідприємства «Завод «Електроважмаш» та ГРП в с. Березівське Дергачівського району надійшло на електронну пошту Головного управління Нацполіціі області 7 червня о 13:15.

“За вказаними адресами виїжджали слідче – оперативні групи, кінологи, вибухотехніки. Всі об’єкти і прилегла територія були обстежені”, – йдеться в повідомленні.

Ніяких вибухових пристроїв або вибухонебезпечних предметів фахівці не виявили.

Правоохоронці обстежили 35 тисяч кв. метрів приміщень та прилеглої території, евакуювали 2070 громадян, розповіли у прес-службі Нацполіції області.

Інформація зареєстрована в Єдиному обліку заяв і повідомлень територіальних підрозділів поліції. Вирішується питання щодо кваліфікації подій за Кримінальним кодексом України.

Як повідомляв Харків Times, 7 червня, аноніми повідомили про закладення вибухівки на території держпідприємства «Завод «Електроважмаш».

4 червня аноніми повідомили про мінування 14 медустанов Харкова. Інформація про закладення вибухівки в 14 лікарнях і поліклініках Харкова виявилася неправдивою.

3 червня через ТРЦ в центрі Харкова евакуювали близько 200 осіб – поліцейські шукали вибухівку.