Харківського підприємця підозрюють у захопленні землі і незаконному будівництві СТО

Фото прокуратура Харківської області

У Харкові правоохоронці проводять розслідування за фактом самовільного будівництва на самовільно зайнятій земельній ділянці в Новобаварському районі міста.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Незаконні операції, за інформацією слідства, здійснив підприємець. Встановлено, що чоловік придбав у власність нежитлову будівлю загальною площею понад 350 кв. м. Після чого незаконно захопив розташовану поруч ділянку площею майже 0,4 га – обніс цю територію парканом і встановив ворота. На цій ділянці згодом побудував приміщення, де розмістив СТО, офіси та склади.

За даними слідства, в результаті незаконного будівництва на захопленій ділянці територіальній громаді міста Харкова завдано збитків в 650 тисяч гривень.

Підприємцю за фактом самовільного будівництва на самовільно зайнятій земельній ділянці (ч. 1, 3 ст. 197-1 КК України). Санкція статті передбачає кілька видів покарання. Це може бути штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 68 000 грн), арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура підозрює підприємця в захопленні ділянки в Новобаварському районі.

Фото прокуратура Харківської області