Харківський поліцейський-хабарник постане перед судом

Слідчі Територіального управління ДБР у Полтаві направили до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного із секторів Нацполіції в Харківській області, який «за відкати» прискорював оформлення соціальних виплат поліцейським.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДБР.

За даними слідства, поліцейський пропонував своїм колегам допомогу в прискоренні отримання соцвиплат з швидким проходженням медкомісії для оформлення інвалідності тощо. За свої «послуги» він просив від 10 до 20% з нарахованої суми.

Як повідомляв Харків Times, 2 листопада 2020 року слідчі ДБР затримали поліцейського після отримання 10 тис. грн за вирішення питання виплати підвищеної вихідної допомоги та оформлення пенсії одному з поліцейських. В іншому епізоді слідчі встановили отримання поліцейським 20 тис. грн.

Поліцейський обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди посадовою особою (ч.1, 3 ст. 368 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Харківська обласна прокуратура, оперативний супровід — ДБР і ДВБ Нацполіціі.