Водоспад, “колючка” і Еверест – в Харкові відбудеться екстремальний забіг Race Nation

Фото: rubryka.com

5 червня в Харкові на території, що прилягає до ТРЦ “Караван”, відбудеться масштабний спортивний захід – забіг з перешкодами “Race Nation”.

Про це Харків Times повідомили в Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

Організатори очікують близько 1500 любителів екстриму з усіх куточків України. Учасники заходу підкорять 20+ складних конструкцій на трасі від 3 до 5 км.

Всі конструкції мають ступінь складності, від 1 до 5 зірок (балів). Найбільш простий вважається дерев’яна конструкція у формі павутини, за подолання якого учасник отримує 1 бал. Ті, хто зуміють проповзти під рядами дроту з шипами (перешкода “Колючка”), завоюють вже два бали.

Найбільш складним вважається підкорення Евересту – фінальної перешкоди, яку проходять учасники гонки. “Еверест” складається з декількох конструкцій. Завдання учасника – піднятися на вершину, хапаючись за вільний край кожного сектора. При цьому заборонено хапатися за металеві конструкції. Ті, хто зумів підкорити “Еверест”, отримають вищий бал.

Цього року команда організаторів “Race Nation” сконструювала серію нових перешкод, серед яких одна з найекстремальніших – каскад. Однак захід розрахований і на новачків. Боротися за лідерство в змаганнях вони зможуть, вибравши дистанцію 3 км і 15+ перешкод. Для досвідчених спортсменів діє пакет ELIT, який за складністю проходження максимально наближений до європейських стандартів.

“Ми повністю замінили старі конструкції, збільшили прохідну можливість кожної з них вдвічі. На сьогоднішній день у нас спроектовані і реалізовані одні з кращих перешкод в Східній Європі!”, – підкреслює організатор “Race Nation” Юрій Підлісний.

Крім того, на заходах “Race Nation” безпеку і якість проходження траси і всіх перешкод завжди контролюється суддею, маршалом і командою організаторів. З огляду на карантин, забіг “Race Nation” в Харкові пройде з урахуванням всіх стандартів проведення масових спортивних заходів, за підтримки секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова.

Забіг в Харкові – це другий захід “Race Nation” в 2021 році. Перший забіг ознаменувався київської локацією – мототрек “Пирогово”, на якій вперше організатори адаптували спеціально спроектовану трасу, включаючи 10+ перешкод, для дітей 7-13 років. Також в планах “Race Nation” в цьому сезоні провести забіги ще в 6 містах: Миколаїв, Буковель, Одеса, Дніпро, Львів та Вінниця.