У Харкові судитимуть групу хакерів, які зламали понад 100 000 000 акаунтів

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові судитимуть групу хакерів, які за допомогою “вірусу” викрадали дані користувачів Інтернету. База фігурантів налічувала понад 100 000 000 дискредитованих облікових записів користувачів з усього світу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, до складу групи входило п’ятеро осіб – 27-річний харків’янин, який її створив, і четверо його однолітків.

“Хакери використовували шкідливе програмне забезпечення для отримання логінів і паролів до онлайн-сервісів громадян, які зберігалися в персональних комп’ютерах. Зокрема дані в різних систем інтернет-банкінгу, акаунтів соцмереж, електронних скриньок тощо.”, – розповіли в поліції.

Вкрадені дані зловмисники формували в бази і продавали іншим хакерам, які в свою чергу виводили гроші з електронних гаманців, ігрових акаунтів і банкінгу зі спрощеним входом.

У жовтні 2020 року співробітники кіберполіції викрили угруповання. Зловмисникам повідомили про підозру за ч. 1, ч. 2 ст. 255 КК (створення злочинної організації, керівництво такою організацією, а також участь в ній), ст. 361 КК (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку, здійснене членами злочинної організації).

Правоохоронці завершили досудове розслідування, обвинувальний акт спрямований до суду. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, співробітники кіберполіції в Харківській області викрили групу хакерів, які володіли професійними знаннями в сфері IT, і за допомогою вірусу отримували доступ до даних, збереженим в налаштуваннях браузерів користувачів. Поліцейські виявили 100 мільйонів дискредитованих облікових записів користувачів.