Харків – як на долоні: оглядовий майданчик на Держпромі може стати круговим

Фото: Харків Times

У Харкові до 30-річчя Незалежності України планують відкрити нову туристичну локацію – оглядовий майданчик на будівлі Держпрому.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облради.

Цей об’єкт стане для Харкова першим висотним туристичним магнітом. Майданчик з’явиться в 6 під’їзді на 12 поверсі. Звідси, з висоти пташиного польоту можна буде побачити площу Свободи. Не виключено, що в майбутньому, при наявності фінансування, додасться ще 180 градусів огляду і панорама буде круговою, показуючи також проспект Науки.

На майданчику також розташується музейний комплекс, де буде представлена ​​інформація про туристичні та архітектурні особливості Харківського регіону.

До реалізації проекту – створення майданчика – в Держпромі намагається залучити місцеві підприємства. Так, хол, що веде до оглядового майданчика, викладений керамікою, створеної на Харківському плитковому заводі.

За рішенням ХОДА, наприкінці травня фінансування проекту було збільшено на 3 млн 90 тис грн.

Довідка: “Будинок Державної промисловості” побудований за три роки за проектом архітекторів С. Серафимова, С. Кравця і М. Фельгера. У 1928 році всі роботи були закінчені. Відкриття хмарочоса відбувалося, як водиться, під річницю жовтневої революції. На той момент це була найвища будівля в СРСР.

У Держпромі розміщувалося 22 республіканських трести, 10 наркоматів, а також правління Промислового банку і багатьох інших організацій. Корисна площа всіх приміщень Держпрому – 60 тис. Кв. м., площа ділянки будівництва – 10760 кв.м.