Ізюмський кур’єр “заробив” 25 тис. гривень на шахрайстві з посилками

Фото: www.pic.kiev.ua

Поліцейські викрили у шахрайстві 25-річного жителя Ізюмського району Харківської області, який завдав матеріального збитку на загальну суму близько 25 тисяч гривень на шахрайстві з посилками.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

У березні до Ізюмського районного управління поліції надійшли дві заяви від представника компанії, яка займається поштовими перевезеннями, про те, що зі складського приміщення зникають товари.

“В ході досудового слідства стало відомо, що 25-річний чоловік працював кур’єром з доставлення посилок і замовляв товари на ім’я вигаданої особи  через інтернет. Після чого зі складського приміщення, де зберігаються посилки, забирав замовлення та обмінював його на інший товар, а саму посилку повертав на склад. Надалі замовлення поверталося відправнику у зв’язку із закінченням терміну зберігання посилки”, – йдеться у повідомленні.

Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років. Кримінальне провадження 27 травня направлено до Ізюмського міськрайонного суду.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області злочинна група за допомогою декількох шахрайських схем оформляла онлайн-кредити на довірливих громадян. Тепер шахраїв чекають суд і можливе покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.