Силовики затримали харківського автоблогера, який принижував поліцейських

Фото: Police Control Ukraine

Увечері 26 травня в Харкові правоохоронці затримали блогера, “прославився” своїми відеозаписами спілкування з поліцейськими, під час якого він обзиває їх матом і принижує.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Нацполіціі в Харківській області Андрія Рубеля в Facebook

“Нецензурна лайка, хамство, образи в сторону патрульних – такий спосіб спілкування з поліцейськими вибрав для себе 35-річний харків’янин. Йому доведеться відповісти за неповагу до правоохоронців.”, – повідомив Андрій Рубель.

За його словами, стосовно затриманого відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція статті передбачає кілька видів покарання. Це можуть виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

За інформацією соцмереж, затримали автоблогера бійці спецпідрозділу “Схід” на проспекті Льва Ландау. Звиклий грубіянити поліцейським блогер викликав на місце свого адвоката, і процедура затримання затягнулася на кілька годин.

Харків’янин в 2019 році відкрив на Ютубі канал “Mister Xам”, де публікував відео, в яких, на його думку, показував приклад правильного спілкування з поліцейськими.

Думки харків’ян щодо затримання блогера прогнозовано розділилися. Остаточну крапку в цій ситуації поставлять люди в мантіях – Андрій Рубель пообіцяв довести справу до суду.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові у блогера вилучили автомобіль з наклейкою, схожою на поліцейську.