Харківська правозахисна група пропонує допомогти колишнім політв’язням

Недержавні правозахисні організації Благодійний фонд «Людина і право» та Харківська правозахисна група відкривають програму допомоги політичним в’язням радянського періоду.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті ХПГ.

Глава ХПГ Євген Захаров наголошує, що мова йде про літніх людей, переважно від 70 років і старше, іноді одиноких.

«Їм важко виживати сьогодні, особливо тим, хто мешкає в сільській місцевості. Деякі з них отримують допомогу від держави, але ця допомога є недостатньою. А середня пенсія в Україні сьогодні 3700 гривень», — каже Євген Захаров.

Всім, хто хоче допомогти колишнім політв’язням, пропонують перерахувати кошти на спеціально відкритий для цієї мети в ПриватБанку рахунок БФ «Людина і право»: UA073206490000026009052753202.

Кошти будуть розподілятися Наглядовою Радою Програми, до якої увійдуть колишні політв’язні та їхні близькі родичі. Членами наглядової ради вже погодилися бути Микола Горбаль, Ігор Козловський, Орина Сокульська та інші.

«Давайте відзначимо День пам’яті жертв політичних репресій — 16 травня — прямий допомогою політв’язням, які страждають сьогодні!» — закликають правозахисники.

Наступного тижня для зручності перерахування буде відкрито і картковий рахунок.

Раніше Харків Times публікував статтю Євгена Захарова 2020: не було гіршого року в царині прав людини після Революції гідності.